Lähijuna kulkee nyt myös Pirkanmaalla

M-juna tuo reippaasti vuoroja arkiliikenteeseen

Lähijuna tuo Pirkanmaan joukko­liikenteeseen vihreän ja nopean vaihtoehdon. Tampereen ja lähipaikkakuntien välillä kulkee 15.12. alkaen yhteensä 25 uutta lähi- ja kaukojunavuoroa joka arkipäivä. Näistä 14 ajaa Tampereen ja Nokian välillä ja 9 Tampereen ja Toijalan välillä. Lähijunavuorot on aikataulutettu helpottamaan aamu- ja iltapäiväliikennettä, jolloin työmatkustajat, opiskelijat ja muut arjen liikkujat pääsevät mutkattomasti perille välttäen maanteiden ruuhkat.

© VR-Yhtymä Oy 2019

Placeholder box
Uusi VR Matkalla -sovellus 

Uusi mobiilisovelluksemme on nyt ladattavissa sovelluskaupoista. 

Lue lisää sovelluksesta
Uudet lippuautomaatit

Uudet lippuautomaattimme ovat helppokäyttöisiä ja nopeita käyttää.

Lue lisää automaateista

M-lähijunien reitti

  • Tampere – (Tesoma) – Nokia
  • Tampere – Lempäälä – Viiala – Toijala
  • Nokia – (Tesoma) – Tampere – Lempäälä – Viiala – Toijala

Lemmikit

Lemmikit matkustavat veloituksetta koiran kuvalla merkityissä lemmikkivaunuissa. Myös polkupyörän voi kuljettaa ilmaiseksi.

Esteettömyys

Huomioithan, että Pirkanmaan M-lähijunat eivät ole matalalattiaisia ja siten esteettömiä.  Joitain M-junavuoroja ajetaan Sm4-kalustolla joissa on pyörätuolipaikkoja ja mahdollisuus kuljettaa lastenvaunuja, mutta matkustaminen edellyttää nostamista junaan ja junasta.

Kysymyksiä ja vastauksia

Matka jatkuu – mikä uudistuu seuraavaksi?

Syksyllä tuomme vaiheittain käyttöösi uuden vr.fi-sivuston. Uudelta sivustolta löydät niin lähi- kuin kaukoliikenteen junaliput sekä inspiraatiota junamatkailuun, kaiken samasta paikasta.

Tule mukaan uudistusmatkalle ja kerro meille, mitä sinä kaipaat vr.fi-sivustolle. Me kerromme sinulle heti, kun pääset tutustumaan uuteen sivustoon.

Kerro toiveesi!
Uusi vr.fi-sivusto

Julkaisemme syksyllä uuden sivustomme, josta ostat kätevästi niin lähi- kuin kaukoliikenteen junaliput.

Lue lisää uudesta vr.fi:stä

Nyt yhteensä 25 uutta vuoroa joka arkipäivä

Syksyllä tuomme sovellukseen lisää ominaisuuksia, kuten lähiliikenteen sarja­liput ja kaukoliiken­teen lisäpalvelut - pysy siis mukana muutosmatkalla!

Miksi sovelluksessa ei vielä ole kaikkia ominaisuuksia?

Meille on tärkeää että asiakkaamme saavat uuden sovelluksen heti käyttöönsä. Lisäämme sovellukseen ominaisuuksia sitä mukaa kuin ne valmistuvat. Sallimalla automaattiset päivitykset puhelimesi asetuksista varmistat, että käytössäsi on aina sovelluksen uusin versio.

Voinko vielä käyttää vanhoja mobiilisovelluksia?

Voit käyttää VR Mobiili ja VR Lähijunat -sovelluksia kuten ennenkin. Suljemme vanhat sovellukset vasta sitten, kun olemme saaneet tuotua asiakkaidemme toivomat ominaisuudet paikoilleen uuteen sovellukseen.

Mistä voin ostaa niitä lippuja, joita ei vielä saa uusista palveluista?

Kaikki myyntikanavamme toimivat aivan kuten ennenkin, uusien kanavien rinnalla.

Miksi uusi sovellus ja lippuautomaatit näyttävät erilaisilta kuin vanhat?

Uudet palvelumme on suunniteltu helppokäyttöisiksi ja vastaamaan tämän päivän tarpeita. Uusi värimaailma on raikas ja toimii paremmin myös esteettömyyttä tarvitseville asiakkaillemme.

Mitä lippuja uusista automaateista saa?

Uusista automaateista voi ostaa yleisimpiä lähi- ja kaukoliikenteen lippuja sekä lähiliikenteen sarjalippuja. Olemme valinneet automaatteihin ne liput, joita asiakkaamme automaateista eniten ostavat. Kaukoliikenteen sarjalippuja, kausilippuja, autojuna- ja JunaBussi-lippuja sekä Venäjän liikenteen lippuja voi jatkossa ostaa muista myyntikanavistamme.

Nousevatko lippujen hinnat uusien kanavien myötä?

Eivät, hinnoittelussamme ei tässä kohtaa tapahdu muutoksia. Säästölippu on edelleen halvin lipputuotteemme ja sitä on tarjolla myös kaikissa uusissa kanavissamme. Uudet ja vanhat myyntikanavat käyttävät kuitenkin eri taustajärjestelmiä, ja tästä johtuen eri kanavissa voi olla eri määrä edullisimpia lippuja tarjolla.

Miksi en näe kaikkia lippujani VR Matkalla- sovelluksessa?

Uudet ja vanhat myyntikanavamme käyttävät eri taustajärjestelmiä, jonka takia vanhoista kanavista ostetut liput eivät näy VR Matkalla- sovelluksessa. Saat niistä kuitenkin sähköiset liput sähköpostiisi tai vanhan sovelluksen lippukansioon kuten ennenkin. VR Matkalla- sovelluksesta ostetut liput löytyvät "Omat matkat"- osiosta.

Asennukset alkavat kesäkuussa ja jatkuvat noin 5 viikkoa ympäri Suomea. Voit kysellä tarkemmista aikatauluista esimerkiksi sosiaalisen median kanavissamme (links to social media channels - ask for them!)

 FI / SV / EN

Mikä lippu, mikä juna?

Lähijunavuorojen linjatunnus on M niin kuin Manse. Osa vuoroista kulkee koko reitin Nokia-Toijala-välillä  ja osa vain Tampere-Nokia ja Tampere-Toijala-väleillä. Tesoman seisakkeen avauduttua M-juna pysähtyy myös siellä.

New App

Lisäksi Tampereen ja Toijalan välillä kulkee R-junia, jotka jatkavat Hämeenlinnan kautta Riihimäelle asti. Osa R-junista kulkee myös Helsinkiin saakka.

Katso aikataulut

Lähijunissa voi matkustaa VR:n lähiliikenteen lipuilla. Lähijunissa voi matkustaa myös kaukoliikenteen kausi- ja sarjalipuilla, jos lippu on voimassa yhteysvälillä.

Lähijunalipun hinta on reitistä riippuen 2,30 € tai 4,10 € (aikuisen kertaliput). Lapset (7–16-vuotiaat), opiskelijat ja eläkeläiset saavat lipuista -50 % alennuksen. Alueella kulkee myös kaukojunia, joissa hinnat voivat vaihdella.

Helmikuusta alkaen myös Nyssen kausilipulla voi matkustaa kaikissa lähi- ja  kaukojunissa reiteillä Tampere-Lempäälä, Tampere-Nokia ja Tampere-Orivesi.

Tarkista aikataulut beta.vr.fi-verkkokaupasta tai VR Matkalla-sovelluksesta.

Vinkit matkaan

Osta lippu aina ennen kuin nouset junaan. Lähijunissa ei myydä lippuja, vaan lipun voi ostaa VR Matkalla –sovelluksesta, VR Lähijunat –sovelluksesta, beta.vr.fi-sivustolta, Tampereen aseman lipunmyynnistä, VR:n lippuautomaateilta ja kaikilta R-kioskeilta.

Ennen matkaa 

Matkan aikana

Voit istua mille tahansa vapaalle paikalle. Nostathan matka-tavarasi ylähyllylle, jotta istumapaikkoja riittää muillekin.

Leimaa paperinen lippu leimauslaitteella.

Lähijunissa kiertää konduktöörejä katsomassa matkalippuja. Pidäthän lippusi käden ulottuvilla ja avaat mobiilipun valmiiksi.

Syksyllä tuomme sovellukseen lisää ominaisuuksia, kuten lähiliikenteen sarja­liput ja kaukoliiken­teen lisäpalvelut - pysy siis mukana muutosmatkalla!

Pirkanmaan M-lähijuna on kokeilu, jolla halutaan sujuvoittaa seudun lähiliikennettä. Mukana hankkeessa ovat LVM, VR ja Pirkanmaan seudun toimijat. Junavuorojen suosio ratkaisee, jatketaanko kokeilua myös 2020 jälkeen, pisimmillään kesään 2022 asti. Vastaavanlaisia alueellisen junaliikenteen kokeiluhankkeita on käynnissä myös Kymenlaaksossa ja Etelä-Pohjanmaalla.

Matkustamalla vaikutat lähijunakokeilun jatkoon

Osta liput